domingo, 4 de agosto de 2013

Cremen ambulàncies en protesta per la situació del sector

Autèntica revolta del transport sanitari tant de patronal com sindicats contra el departament de Salut
Més d'una dotzena d'ambulàncies cremades arreu de Catalunya -Badia, Viladecans o Sant Boi- és el balanç de la protesta contundent que va començar la matinada de dijous. Les cremes són només la punta de l'iceberg del malestar que viu el sector del transport sanitari a Catalunya, un dels més afectats per les retallades pressupostàries. Unes retallades que fins i tot han fet agafar de la maneta patronal i sindicats per plantar-se davant la conselleria de Salut, a mans de Boi Ruiz, per evitar que el transport urgent quedi "com 10 anys enrere" i els sous dels seus treballadors pateixin retallades de fins a 500 euros mensuals de cop.

 Segons fonts sindicals, la capacitat de reacció d'un SEM s'estipulava en general en 10 minuts, ara es "pot trigar entre 40 minuts fins a una hora". Una situació causada per l'eliminació d'una setantena d'ambulàncies i uns 700 treballadors que deixa en quadre un servei d'urgències mèdiques com el català que fins ara era "exemplar". "Sembla que a Catalunya vulguin legalitzar l'eutanàsia", sentencia amb duresa Fernando Miguélez, cap sindical del sector sanitari de la USOC, en declaracions a Nació Digital.

La gota que ha fet vessar el got ha estat l'enèsima retallada del departament de Salut anunciada aquests darrers dies. Segons fonts sindicals i de la patronal, suposa un 9,2% retroactiu des de l'u de gener d'enguany, una xifra que castigarà no només les factures de les empreses concertades d'ambulàncies sinó la fulla salarial dels seus treballadors, que poden veure com el sou minva entre uns 500 i uns 600 euros. Un panorama que ha fet esclatar la fúria en el sector i que ha provocat la crema d'ambulàncies i vehicles.

"En dos anys s'han carregat un sistema de transport sanitari que funcionava molt bé", recorda Minguélez que acusa al departament de Salut i al Govern de la situació "tràgica" del sector perquè "Artur Mas només pensa en la independència i no en el dia a dia ni en els serveis essencials com el transport sanitari".

Fuente: Nació Digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario