miércoles, 31 de julio de 2013

Usoc denuncia el SEM davant de Treball per imposar temps de resposta "impossibles"

BARCELONA, 24 Jul. (EUROPA PRESS) -
El sindicat Usoc ha denunciat davant de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), encarregat de coordinar tot el transport urgent a Catalunya, per presumptament imposar temps de resposta en els serveis "impossibles" de complir.
L'escrit argumenta que el SEM imposa a les empreses del sector subcontractades unes condicions lesives, ja

 que quan aquestes incompleixen els temps pot ser sancionades econòmicament, i les esmentades sancions acaben repercutint en els treballadors, que "es veuen
obligats a treballar en absència de condicions de salut laboral".
En declaracions a Europa Press, fonts del SEM han assegurat per part seva que no han rebut "cap notificació ni cap queixa" per part dels treballadors sobre els convenis signats.
La denúncia assegura que els temps de resposta "vulneren la prevenció de la llei de riscos laborals i posen en perill la salut laboral del personal afectat", tenint en compte que la pressa augmenta els nivells d'estrès i de càrrega mental dels treballadors.
Segons l'escrit, els treballadors de les unitats de transport sanitari urgent "no tenen dret ni per anar al lavabo" i, amb les presses, també posen en perill potencial a la resta de conductors de l'entorn.

Fuente: Europa Press

No hay comentarios:

Publicar un comentario